Volledig scherm
Wel bijzonder, maar niet in de prijzen gevallen: de act van Franziska Folco in het Kerstcircus in Etten-Leur. © Kerstcircus Etten-Leur

De 'beste artiest’ van het Kerstcircus zou daar eigenlijk niet eens optreden

ETTEN-LEUR - De act die vrijdagmiddag de prijs kreeg voor de beste act tijdens het Kerstcircus in Etten-Leur, zou daar eigenlijk niet eens optreden. De prijs ging naar de illusionisten van Melfields, die pas in de laatste dagen voor de première werden geboekt als vervangers voor de geannuleerde hoofdact.

Eén van de artiesten van de Braziliaanse trapeze-act Flying Souza, die eigenlijk zou optreden als slotact, viel een paar dagen voor de Etten-Leurse première tijdens een optreden en belandde in het ziekenhuis.

,,Heel naar voor de artiest, en ook voor het circus”, zegt circusdirecteur Kevin van Geet. Toch vond Van Geet op het allerlaatste moment nog een waardige vervanger in Melfields Illusions. Meer dan waardig zelfs, blijkt bij de uitreiking van de prijs voor beste artiest: dit werd de act die de meeste bewondering oogstte bij het publiek. Wethouder Frank Vrolijk kwam de prijs na de voorstelling uitreiken.

Elk jaar mogen bezoekers kiezen wie zij de beste artiest vinden in de shows op het Brabantpark. Dit jaar brachten vier- à vijfhonderd mensen daarvoor een stem uit. Van Geet: ,,Dat deze illusionisten de meeste stemmen kregen, vind ik vooral leuk omdat het laat zien dat het publiek openstaat voor een act die je misschien niet meteen in een circus verwacht.”

De tweede plaats ging juist naar een act die héél erg bij het circus past: clown Marco Mariani. ,,Dat had ik al een beetje verwacht. Aan het einde van de voorstellingen, bij de meet & greet, stond bij hem steeds een enorme rij.” De derde plaats ging niet echt naar een artiest, maar naar een groep: naar het live orkest, dat de shows van muziek voorzag.

Zaterdagmiddag en zondagmiddag zijn de laatste voorstellingen van het Kerstcircus Etten-Leur, er zijn nog kaartjes verkrijgbaar aan de kassa.