Volledig scherm
Sinterklaas is de komende weken héél vaak te vinden in Etten-Leur. © Lex van Lieshout ANP XTRA

De huiskamer van de Sint staat in Etten-Leur

ETTEN-LEUR De ondernemers in het winkelcentrum van Etten-Leur krijgen de komende weken een wel heel bijzondere buurman: Sinterklaas.

Winkelcentrum Etten-Leur en Winkelhart Etten-Leur hebben de handen ineen geslagen voor Het Huis van Sinterklaas: een reeks kindvriendelijke, gratis activiteiten tussen de winkels in de stad. 

Op het Speelplein in het overdekte winkelcentrum komt van 21 november tot en met 1 december een soort huiskamer voor de goedheiligman. In die periode kunnen kinderen elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur langskomen om te zien hoe het met de Sint gaat. Volgens de winkeliers die hem hebben uitgenodigd, vindt Sinterklaas het prima om selfies te maken met zijn jonge bezoekers.

Op andere plekken in het centrum zijn op die middagen ook leuke dingen te doen. Zo komt er een stal voor Amerigo op de Markt en kunnen kleintjes hun dansmoves showen bij een Pieten Rollerskate Disco. 

Het volledige programma van Het Huis van Sinterklaas is te vinden op hethuisvansinterklaas.nl/ettenleur. Alle activiteiten in het kader van Het Huis van Sinterklaas zijn gratis te bezoeken, de lokale winkeliers hebben de kosten voor het project op zich genomen.