Lindsay van Zundert  tijdens haar laatste wedstrijd in Oberstdorf, afgelopen week.
Volledig scherm
Lindsay van Zundert tijdens haar laatste wedstrijd in Oberstdorf, afgelopen week. © Vervuren

Dit meisje uit Etten-Leur is al Nederlands kampioen junioren en gaat nu naar WK kunstrijden

ETTEN-LEUR - Het is Lindsay van Zundert (15) uit Etten-Leur gelukt: ze mag begin maart naar het WK junioren kunstschaatsen in Talinn. 

,,Ze heeft het afgelopen jaar in alle wedstrijden van haar Nederlandse concurrenten gewonnen”, zegt haar trotse moeder Chantal. 

Lindsay zit in het toptalentteam van Stichting Kunstrijden Nederland van Joan Haanappel. Ze was vorig jaar al Nederlands kampioen kunstrijden voor junioren. ‘Ik ging tot het gaatje en wist dat het gewoon goed was, maar ik was toch nog verbaasd’, blikte ze toen terug. 

Lindsay en haar coach Antje Bocklandt
Volledig scherm
Lindsay en haar coach Antje Bocklandt © Vervuren

Sindsdien heeft ze qua zelfvertrouwen stappen gemaakt, vindt haar moeder. ,,Ze zegt nu: ‘Ik weet waar ik sta.’” In Talinn zou Lindsay zich kunnen plaatsen voor haar lange kuur, schat ze in. ,,En volgend jaar kan ze meedoen met de senioren. Doet ze het goed, dan kan ze bij het WK senioren voor Nederland een ticket voor de Olympische Spelen binnenhalen.” 

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.