Er komen geen tegeltjes meer op de bovenverdieping van Het Voortouw; de muur wordt straks gestuct.
Volledig scherm
Er komen geen tegeltjes meer op de bovenverdieping van Het Voortouw; de muur wordt straks gestuct. © Shutterstock

Einde ‘tegeltjescrisis’ bij brede school Het Voortouw in zicht

ETTEN-LEUR - De lelijke netten en hekken die kinderen op Het Voortouw beschermen tegen vallende tegeltjes, moeten binnenkort eindelijk verdwijnen. Dat zegt wethouder Kees van Aert, nadat het lokale CDA opnieuw naar de kwestie informeerde.

Het is inmiddels dik anderhalf jaar geleden dat de eerste tegeltjes loslieten van de buitenkant van Het Voortouw, de brede school aan het Slagveld in Etten-Leur. Ze bleken niet goed bevestigd.

Geen fraai gezicht

Van Aert: ,,Een deel van het plein is daarna afgezet en er zijn netten opgehangen, om het gevaar voor de kinderen te beperken. Die afzettingen doen wat ze moeten doen, maar het is geen fraai gezicht.”

Inmiddels is besloten dat de tegeltjes niet opnieuw worden bevestigd, maar dat ze straks helemaal verdwijnen en dat de buitenmuur dan wordt gestuct. Maar, zegt de wethouder: dat kan pas als het weer wat beter wordt. 

Eindelijk van die netten af

,,We gaan ervanuit dat het werk voor de zomervakantie gedaan kan worden.” En dan is Het Voortouw dus eindelijk van die lelijke netten af.

De kosten voor het herstelwerk kunnen niet verhaald worden op de aannemer die de tegeltjes verkeerd bevestigde, zegt Van Aert: ,,Die is inmiddels failliet.”