Volledig scherm
© ANP

Etten-Leur biedt inwoners psychische hulp aan bij verwerking familiedrama

ETTEN-LEUR - In de Dasseburcht in Etten-Leur en omgeving is huis aan huis een brief verspreid waarin burgemeester Miranda de Vries informatie geeft over de tragische gebeurtenis die zaterdagavond plaatsvond in de woning op nummer 13. 

De burgemeester die samen met de gemeentelijke woordvoerster Manon Ostendorf en wijkmanager Jessica van Sluijs de brieven zondagmiddag zelf bezorgde, schrijft dat het in deze tijd van corona moeilijk is een bijeenkomst te organiseren om elkaar te steunen.

Psychologische hulp

Om dat te ondervangen, vertelt Ostendorf: ,,Bieden we iedereen telefonisch psychologische hulp aan. In de brief staan nummers van maatschappelijk werk van Surplus. Als mensen met vragen zitten, willen weten hoe ze bijvoorbeeld hun kinderen moeten vertellen wat er is gebeurd, of zelf behoefte hebben aan steun, kunnen ze terecht bij Angelique van Elteren van Surplus.”

In de brief wordt de inwoners verteld dat de politie de komende dagen waarschijnlijk nog aanwezig is in en om de woning waar zaterdag een oma, moeder en twee kindjes van 6 en 2 jaar om het leven kwamen. ,,Een tragische gebeurtenis als deze veroorzaakt een schok in onze Etten-Leurse samenleving”, schrijft de burgemeester

Met de brief willen zij en de gemeente Etten-Leur de gemeenschap, maar vooral ook de nabestaanden van de slachtoffers, veel sterkte wensen.