Fruittelers werken in de oogsttijd vaak met seizoenskrachten uit het buitenland die ze graag op het eigen terrein willen huisvesten. Daarvoor moeten de regels voor het buitengebied versoepeld worden. Deze archieffoto werd niet in Etten-Leur gemaakt.
Volledig scherm
Fruittelers werken in de oogsttijd vaak met seizoenskrachten uit het buitenland die ze graag op het eigen terrein willen huisvesten. Daarvoor moeten de regels voor het buitengebied versoepeld worden. Deze archieffoto werd niet in Etten-Leur gemaakt. © William Hoogteyling

Etten-Leur heeft te weinig ambtenaren om bestemmingsplan op tijd af te ronden

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur kan het bestemmingsplan buitengebied nog niet aanpassen vanwege personeelsproblemen. 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenongelijkheid'
  Play

  Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenonge­lijk­heid'

 2. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst