Albert Heijn Pollemans in Etten-Leur.
Volledig scherm
Albert Heijn Pollemans in Etten-Leur. © Gerlach Hochstenbach

Etten-Leur zoekt extra houvast op woelige supermarkt-markt

ETTEN-LEUR - Hoeveel supermarkten heeft Etten-Leur eigenlijk nodig? En hoe groot zouden die moeten zijn? Het antwoord op die vragen verandert, onder meer omdat er nieuwe wijken bij komen en corona winkelgewoontes beïnvloedt. Dus wil de gemeente deze kwestie opnieuw in beeld brengen. Ook al dateert het laatste onderzoek pas van drie jaar geleden.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  26

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Twintig tiny houses voor spoedzoekers Etten-Leur: 
‘Meer Center Parcs dan containerwoning’
  PREMIUM

  Twintig tiny houses voor spoedzoe­kers Et­ten-Leur: ‘Meer Center Parcs dan container­wo­ning’

  ETTEN-LEUR - Een scheiding, ontslag, een snel en noodzakelijk vertrek uit het ouderlijk huis: er zijn allerlei redenen waarom mensen met spoed een andere woning nodig kunnen hebben. Maar op de overspannen woningmarkt zijn die huizen ook in Etten-Leur lastig te vinden. De komst van circa twintig tijdelijke woningen voor ‘spoedzoekers’ moet de druk op de lokale huurmarkt binnenkort verlichten.