Volledig scherm
De container waarover de Etten-Leurse ondernemer Joram Vermeulen een conflict heeft met de gemeente. Het gevaarte werd vrijdagochtend verplaatst, maar een tweede is in aantocht. © BN DeStem

Etten-Leurse ondernemer in de clinch met gemeente over verwijderen container

ETTEN-LEUR - Ondernemer Joram Vermeulen dreigt met een rechtszaak als de gemeente Etten-Leur vasthoudt aan de eis een zeecontainer bij zijn bedrijf aan Voorsteven voor 20 februari te verwijderen.

Hij vindt het vreemd dat de afdeling handhaving geen probleem heeft met de container, terwijl een andere afdeling zegt dat de container weg moet omdat er geen vergunning voor is aangevraagd.

Nodig voor tijdelijke opslag van non-food materiaal

Vermeulen heeft de container nodig voor tijdelijke opslag van non-food materiaal van zijn groothandel in voedingsmiddelen, CS Food Experience. 

,,We moesten voedsel van ander materiaal scheiden op last van de Voedsel- en Warenautoriteit die vorig jaar hier was. In de container zitten bijvoorbeeld statafels, verpakkingsmateriaal en spullen die we voor beurzen gebruiken.”

Plaatsen container wordt gezien als bouwen 

De gemeente Etten-Leur heeft zowel Vermeulen als de eigenaar van de bedrijfsloods deze week per brief gesommeerd de container weg te halen. Het plaatsen van een container ziet de gemeente als bouwen. 

Volledig scherm
Zo stond de zeecontainer met non-food materiaal ongeveer voor de bedrijfshal van CS Food Experience aan Voorsteven in Etten-Leur. © Joram Vermeulen

Vermeulen wil de container ‘wel een keer weg’ te halen. ,,Maar nu kan dat nog niet. Als de gemeente volhardt in haar standpunt, zal het vermoedelijk in een rechtszaak uitmonden.”

‘Gemeente trekt wél één lijn, al een jaar’ 

Volgens Manon Ostendorf van de gemeente Etten-Leur is er geen sprake van dat de ene afdeling de container wel toe zou staan en de andere afdeling niet. 

,,We hebben vorig jaar al contact met gehad met het bedrijf en gezegd dat die container weg moest. We zijn nu een jaar verder en hij staat er nog steeds. De tijdelijkheid duurt gewoon te lang. Wij willen Etten-Leur leefbaar houden. Een zeecontainer is niet voor permanente opslag bedoeld.”