Artist impression van de voorgenomen uitbreiding van Van Overveld Transport uit Etten-Leur. Heembouw maakte het ontwerp en voert het werk uit.
Volledig scherm
Artist impression van de voorgenomen uitbreiding van Van Overveld Transport uit Etten-Leur. Heembouw maakte het ontwerp en voert het werk uit. © Heembouw Architecten

Etten-Leurse transporteur Van Overveld breidt flink uit

ETTEN-LEUR - Transportbedrijf Van Overveld  gaat het bedrijf aan Vosdonk flink uitbreiden omdat het de afgelopen jaren uit het jasje groeide.

Vermoedelijk in april begint de bouw van een nieuwe bedrijfshal en een nieuw kantoor. Allebei pal tegen de huidige gebouwen aan. De hal krijgt een oppervlakte van zo'n 5.300 vierkante meter, het kantoor wordt 900 vierkante meter groot. Eind dit jaar moet de nieuwbouw klaar zijn. 

Quote

De hal krijgt een oppervlak­te van zo'n 5.300 vierkante meter

Nieuw marktsegment bereiken: opslag

Quote

We kunnen met de uitbrei­ding goederen opslaan zoals wijn en olijfolie

Volgens  operations manager Rob Ligthart kan het bedrijf door de uitbreiding een nieuw marktsegment bereiken: die van de opslag van goederen. ,,Denk bijvoorbeeld aan langdurige opslag van wijn en olijfolie. Geen chemicaliën in ieder geval.”

Van Overveld is gespecialiseerd in transport naar Zuid-Europese bestemmingen en heeft momenteel zo'n 120 chauffeurs in dienst. Daarnaast werken er ook nog eens 130 mensen op administratieve en technische functies.  

Voorlopig geen nieuwe banen door uitbreiding

Volgens Ligthart levert de uitbreiding ‘in eerste instantie’ geen nieuwe banen op. ,,Misschien later, maar dat is afhankelijk van de marktontwikkelingen.”

Het huidige kantoor blijft bestaan en wordt na de verhuizing naar het nieuwe pand wellicht verhuurd, zegt Ligthart.  Heembouw Architecten tekende het ontwerp van de nieuwe op- en overslaglocatie. 

Hoeveel geld er met de uitbreiding gemoeid is, wil het bedrijf niet zeggen. 

Oprichter Gert van Overveld van Transport Van Overveld uit Etten-Leur. Achter hem een verzameling schaalmodellen van vrachtwagens. Het bedrijf vierde in 2018 het dertig-jarig bestaan.
Volledig scherm
Oprichter Gert van Overveld van Transport Van Overveld uit Etten-Leur. Achter hem een verzameling schaalmodellen van vrachtwagens. Het bedrijf vierde in 2018 het dertig-jarig bestaan. © Henk den Ridder
  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.