Dit jaar geen Eventing Etten-Leur. Het jubileum dat dit jaar gevierd zou worden moet een jaartje wachten, net als de extra activiteiten die daaraan waren gekoppeld.
Volledig scherm
Dit jaar geen Eventing Etten-Leur. Het jubileum dat dit jaar gevierd zou worden moet een jaartje wachten, net als de extra activiteiten die daaraan waren gekoppeld. © Getty Images

Eventing Etten-Leur pas weer in 2021

ETTEN-LEUR - Het paardensportevenement Eventing Etten-Leur gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft bekend gemaakt dat de eerstvolgende editie pas in 2021 plaats zal vinden.

Het is ‘heel zuur, maar ook heel logisch’ dat de organisatie deze beslissing heeft moeten nemen, zegt voorzitter Mieke Leppens. Het evenement zou in de eerste twee weekenden van april voor de veertigste keer plaatsvinden.

Uitstel was geen optie

Uitstel naar een later moment dit jaar was geen optie, zegt Leppens. ,,Alle organisatoren van Nederlandse eventingwedstrijden hebben maanden geleden al met elkaar afgestemd hoe de agenda voor dit jaar eruit zou zien. Als je daar later nog aan gaat morrelen, ga je elkaar in de weg zitten als het gaat om het aantal deelnemers en bezoekers.”

Bovendien, zegt de voorzitter van Eventing Etten-Leur, kan het evenement op een later moment gewoon niet meer terecht op de plekken waar de hindernissen nu al werden opgebouwd. ,,Onze grondeigenaren houden al heel veel rekening met ons evenement, ze plannen daar bijvoorbeeld hun plantseizoen omheen. Maar dat is een strakke planning: daar zit werkelijk geen weekend speelruimte in.”

Quote

Het is een strakke planning, er zit geen weekend speelruim­te in

Mieke Leppens, Eventing Etten-Leur

Dus is door het coronavirus ook Eventing Etten-Leur voor nu van de baan. Heel teleurstellend, vindt het bestuur, maar: ,,De gezondheid van onze vele vrijwilligers en van de bezoekers staat voorop. Dit was de enige juiste beslissing.”

De financiële consequenties van de afgelasting blijven volgens Leppens beperkt. ,,Omdat we nog een aantal weken voor de start zitten, kunnen we de financiële effecten beperken. We hebben bijna alles nog kostenloos kunnen annuleren, daar hadden we de afgelopen dagen al gesprekken over gevoerd.”