Volledig scherm
Janneke Boonzaaijer met paard Alida springt over een hindernis die bestaat uit twee grote klompen, tijdens Eventing Etten-Leur in 2017. © peter van trijen/pix4profs

Eventing Etten-Leur wordt 40 en nodigt oude vrienden uit voor het feestje

ETTEN-LEUR Op ‘zomaar een dag’ tijdens Eventing Etten-Leur lopen al een zeer ruime 200 vrijwilligers rond. Dus verwacht de organisatie achter het paardensportevenement behoorlijk wat mensen, op de reünie die ze eind maart organiseert.

Die reünie komt er, omdat Eventing Etten-Leur in april zijn veertigste editie beleeft. Dat jubileum wil de organiserende Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-Leur markeren met een aantal extra activiteiten, waaronder dus een reünie voor medewerkers en oud-medewerkers.

Gezellig

,,We hebben voor die dag, 29 maart, een programma opgesteld dat onder meer een spreker en een expositie van oude foto’s en krantenartikelen omvat”, vertelt bestuurslid Frans Martens. ,,Maar daarnaast hopen we vooral op een gezellig samenzijn, kans om bij te praten met mensen die we misschien al een tijd niet meer hebben gezien.”

Maar in de loop der jaren zijn er honderden mensen betrokken geweest bij het evenement, en de stichting beschikt niet over al hun adressen. Dus roept het bestuur mensen op zich zelf aan te melden voor de reünie. Dat kan tot 1 maart, via het mailadres jubileumeventingettenleur@gmail.com.

Honderden mensen

De stichting achter Eventing Etten-Leur hoopt zo’n vijf- a zeshonderd mensen bij elkaar te krijgen voor de reünie in de Menmoerhoeve. ,,Maar omdat er zóveel mensen hebben geholpen, zouden het er best nog meer kunnen worden.”

Ook wie nog mooie oude foto’s of ander materiaal uit de 40-jarige geschiedenis van het evenement heeft, kan dat via dit mailadres melden. De jubileumcommissie is nog op zoek naar zulke pareltjes, om de jubileumexpositie glans te geven.