Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Marc Boom hangt zijn foto's op in de Van Gogh Kerk in Etten Leur. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Expositie in Etten-Leur: ‘Modellen van Van Gogh tot leven wekken’

ETTEN-LEUR - Bij kunst is het proces vaak even interessant als het eindresultaat. Het werk van fotograaf Marc Boom (1968) is geen uitzondering. Boom fotografeert modellen alsof ze zo uit een portret van Vincent van Gogh zijn gestapt. Of beter: hij portretteert ze zo, alsof ze ín een schilder van de meester zijn beland. 

Volgende week woensdag opent in de Van Gogh kerk aan de Markt in Etten-Leur een expositie van Booms werk. Dat de tentoonstelling van belang is, bewijst de komst van dertig buitenlandse journalisten deze donderdag naar de kerk. Ze komen uit België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, voor niet de minste kunstmagazines. Volgend jaar gaat de expo zelfs naar Madrid.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.