Volledig scherm
Sinterklaas schoentje © Shutterstock

Geen geld voor de Sint: en nu?

VERTEL UW VERHAALVoor de meeste kinderen begint binnenkort een leuke tijd: de sinterklaasperiode. Maar in gezinnen die moeite hebben om de huur te betalen, brengt de Sint ook stress. Daar krijgen kinderen soms noodgedwongen te horen dat de de goedheiligman hun huis vannacht stilletjes voorbij is gereden.

Ruim 350.000 Nederlandse kinderen groeien op in armoede. Niet elke ouder heeft de financiële ruimte om van het sinterklaasfeest te maken wat hun ‘gelovige’ kinderen ervan verwachten. BN DeStem is op zoek naar ouders of verzorgers die graag schoentjes zouden vullen, maar daar eigenlijk het budget niet voor hebben. 

Quote

Kinderen krijgen soms noodgedwon­gen te horen dat de de goedheilig­man hun huis vannacht stilletjes voorbij is gereden

Ervaringen

Hoe vervelend is het voor kinderen, als zij minder of kleinere cadeautjes krijgen dan hun klasgenootjes of een nichtje? Als het tot vervelende situaties leidt, op welke momenten merken gezinnen dat dan vooral? En welke slimme trucs of sluipwegen kunnen ouders met een krappe beurs inzetten om van 5 december tóch een echt feest te maken?

Wij luisteren graag naar uw ervaringen met een sinterklaasfeest zonder budget. Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar n.froeling@bndestem.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, woonplaats en verhaal in het kort. Wij nemen dan contact met u op.

  1. Koppige paarden en een struikelende sint: BN DeStem zoekt grappige sinterklaasverhalen
    OPROEP

    Koppige paarden en een struikelen­de sint: BN DeStem zoekt grappige sinter­klaas­ver­ha­len

    Van het paard gevallen, een baard die niet op zijn plek wil blijven, een kind aangesproken met de verkeerde naam: zelfs de goedheiligman heeft weleens zijn dag niet. Heeft u een grappig verhaal over een moment waarop Sinterklaas of zijn pieten onbedoeld de mist in gingen? Over misverstanden, ongelukjes en decemberbloopers? Wij willen het graag horen, misschien komt uw verhaal dan in een artikel in BN DeStem.