Volledig scherm
Illustratie van Quentin Blake bij het boek ‘De Griezels’ van Roald Dahl. In dat boek zet mevrouw Griezel haar man op enig moment spaghetti met wormen voor. De bezoekers van het Roald Dahl Diner, vrijdag in de Nieuwe Nobelaer, hoeven niet bang te zijn voor zulke uitspattingen: cateraar Jan Vermunt bereidt drie aangename gerechten. © ADN Beeldredactie

Geen wormenspaghetti in de Nieuwe Nobelaer

Bij de combinatie ‘Roald Dahl en eten’ denken mensen misschien aan het lekkers van Willie Wonka, of aan de wormenspaghetti uit De Griezels. Maar de meesterverteller schreef ook een kookboek. En dat boek vormt de basis voor het Roald Dahl Diner, een mix van theater en eten die vrijdag neerstrijkt in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

De Nieuwe Nobelaer koos dit moment omdat vrijdag de Week van het Kookboek begint. ,,Honderd gasten dineren die avond in de bibliotheek, tussen de boeken’’, vertelt adjunct-directeur Colinda Vergouwen. 

Bibliotheek

Zij eten gerechten uit het kookboek van Dahl. ,,Ondertussen dragen twee acteurs voor uit de boeken en verhalen van Roald Dahl. De meeste theaters programmeren dit in hun foyer. Maar wij verkeren in de unieke positie dat we theater en bibliotheek bij elkaar hebben, dus maken we daar gebruik van.’’

Het Roald Dahl Diner in Etten-Leur is uitverkocht. In andere plaatsen zijn nog wel kaarten beschikbaar; de speellijst is te vinden op de site opverhaal.nl.