Volledig scherm
© Thinkstock

GroenLinks pleit voor de aanleg van vier minibossen in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zonder dat het de gemeente Etten-Leur veel hoeft te kosten, hoopt de plaatselijke fractie van GroenLinks dat het college bereid is aan te haken bij een project van IVN. De natuurorganisatie wil in 24 gemeenten honderd minibossen ter grootte van een tennisbaan aanleggen.

Voor die 'Tiny Forest' heeft IVN alleen maar stukjes grond nodig, want er is al 1,85 miljoen euro beschikbaar voor het project. Zo'n dichtbegroeid minibos bestaat uit verschillende soorten bomen en stimuleert de biodiversiteit. 

,,Dit project past eigenlijk heel mooi bij onze eigen ambities. Minder stenen, meer groen. Dat laatste verhoogt het welzijn van onze inwoners en brengt de natuur dichterbij. Van de gemeente wordt een kleine bijdrage gevraagd, maar dan nog heb je een goedkoop bos'', vindt raadslid Simon Jacobs van de Etten-Leurse fractie van GroenLinks.

Hij heeft ook al een aantal locaties in Etten-Leur in gedachten die in aanmerking zouden kunnen komen voor meer groen. Want IVN wil elke deelnemende gemeente voorzien van vier minibossen van ongeveer 25 bij 10 meter.

Nieuwe Nobelaer

,,Het zou bijvoorbeeld heel mooi ingepast kunnen worden bij de nog te bouwen Nieuwe Nobelaer of bij de aanpassingen van het stationsgebied. Maar ook de rand van de Schoenmakershoek, waar nu de laatste huizen worden gebouwd, is een perfecte locatie. Of anders ergens in de buitengebieden.''

Het college heeft nog een paar weken de tijd om na te denken over het verzoek van GroenLinks. Tot 17 juli kunnen gemeenten zich bij IVN nog inschrijven voor het project.