Volledig scherm
© Pix4Profs/Casper van Aggelen

Het geheim van de Sint: hoe vertel jij het je kind?

stuur jouw ervaring inDe meeste jonge ouders dragen een groot geheim met zich mee. Een leugen. Of sprookje. Het is maar net hoe je het ziet.

Quote

Er komt hoe dan ook een moment dat kinderen de waarheid komen te weten

Ouders doen hun best om de beleving van Sinterklaas zo magisch mogelijk te maken. Maar er zijn ook ouders die het hele spel niet meespelen en hun kind niet met het Sinterklaasfeest opvoeden. Zij vinden het niet fijn om hun dochter of zoon voor te liegen. 

Hoe dan ook, er komt een moment dat kinderen de waarheid komen te weten. Soms wordt het in de klas aan alle kinderen tegelijk verteld. Of verklapt een klasgenoot het. Bij anderen vertellen de ouders het zelf. Maar wat is nu een goed moment? Voordat het heerlijk avondje komt, of juist erna? En op welke leeftijd?

De reacties van kinderen kunnen nogal uiteen lopen. Het kan zijn dat een kind zijn ouders dagenlang negeert. Of even huilt en daarna zijn ouders bedankt voor de leuke tijd. Hoe en wanneer vertel jij het je kind? En hoe voelt het om zo'n groot geheim te hebben? Hoe reageerde die van jou erop? Wij zijn benieuwd en willen er alles over weten. 

Meld je aan

Dus heb jij een goede tip aan andere ouders? Of een anekdote over jouw ervaring? Hoe deed jij het? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar f.buurmans@bndestem.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, woonplaats en je verhaal in het kort.

Quote

Stuur ons jouw verhaal, we zijn benieuwd