Foto ter illustratie: waterschappen in heel Nederland proberen het water in beekjes en sloten vast te houden. Vooral in hoger gelegen gebieden, waar ook geen water uit rivieren naartoe kan worden geleid, dunden de stroompjes eerder deze lente flink uit. De buien van de afgelopen weken bieden maar tijdelijk verlichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: waterschappen in heel Nederland proberen het water in beekjes en sloten vast te houden. Vooral in hoger gelegen gebieden, waar ook geen water uit rivieren naartoe kan worden geleid, dunden de stroompjes eerder deze lente flink uit. De buien van de afgelopen weken bieden maar tijdelijk verlichting. © ANP

Hoosbuien hielpen amper: de droogte blijft een probleem

ETTEN-LEUR/BERGEN OP ZOOM - De afgelopen weken viel er een normale hoeveelheid regen voor de maand juni. Dat geeft de landbouwsector, natuur én het waterbeheer een korte adempauze in de droogte die half maart begon. Maar het is te vroeg om te juichen, meldt waterschap Brabantse Delta: het neerslagtekort in onze regio blijft groot. En het loopt deze week weer op.