Volledig scherm
De Leutmarkt in Etten-Leur lijkt in theorie een uitstekende plek om een originele outfit voor carnaval te scoren. Foto ter illustratie. © Marcel Otterspeer

Inspiratie opdoen voor carnavalsoutfits bij tweedehands Leutmarkt

ETTEN-LEUR - De laatste oliebollen liggen misschien nog zwaar op de maag, maar toch wordt het langzamerhand tijd om uit te gaan kijken naar het volgende feestje: carnaval. 

Wie zich vast wil warm hossen en inspiratie op wil doen voor een originele outfit, kan over een kleine maand terecht op een speciale ‘Leutmarkt’ in Etten-Leur.

De Leutmarkt is een markt voor tweedehands carnavalskleding, -accessoires en andere carnavalsspullen. De markt, die plaatsvind op zaterdag 1 februari van 11.00 tot 17.00 uur, is een initiatief van winkelcentrum & winkelhart Etten-Leur.

Kleppers pimpen

Om bezoekers van de markt vast in de juiste stemming te brengen, zijn er die middag optredens van dweilorkesten, een bezoek van Prins Thomas III van het Stijlorenrijk en een schminckkraam voor de kleintjes. Ook kunnen mensen vast hun kleppers pimpen voor de wereldrecordpoging klepperen tijdens het MaMi Spektakel op carnavalsmaandag.

Wie zelf carnavalsitems wil verkopen tijdens deze Leutmarkt, moet zich overigens wel van tevoren aanmelden. Voor 2,50 euro krijgen verkopers een kraam of kledingrek te leen van de winkeliersvereniging. 

Inschrijven kan vanaf maandag, tot en met woensdag 29 januari. Er is een beperkt aantal kramen beschikbaar, dus snel aanmelden is verstandig.