IVN Dintel- en marklanden hoopt groepsactiviteiten zoals de natuurwandelingen binnenkort weer op te starten.
Volledig scherm
IVN Dintel- en marklanden hoopt groepsactiviteiten zoals de natuurwandelingen binnenkort weer op te starten. © Nicole Froeling

IVN Dintel- en Marklanden mikt op activiteiten vanaf september: ‘It giet oan’

ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN/OUDENBOSCH - Een beetje ironisch is het wel. Terwijl tijdens de coronacrisis hele volksstammen de natuur in trokken, zag natuurvereniging IVN Dintel- en Marklanden zich genoodzaakt haar activiteiten juist stil te leggen. Maar nu de besmettingscijfers dalen en de ene na de andere beperking wordt geschrapt bereidt IVN zich voor op een herstart.

 1. ‘Totale rollercoaster’ in Oosterhout: thuisploeg verslaat Zundert na strafschoppen
  PREMIUM
  Nacompetitie tweede/derde klasse

  ‘Totale rollercoas­ter’ in Oosterhout: thuisploeg verslaat Zundert na strafschop­pen

  Na een zenuwslopende verlenging en strafschoppenserie heeft Oosterhout zich ten koste van Zundert geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Een gespannen en soms saaie wedstrijd brandde na 80 minuten helemaal los. Daarna leek de thuisploeg twee keer knock-out, maar Oosterhout krabbelde telkens overeind. De eerste stap is gezet in de strijd om lijfsbehoud.
  Zundert
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?