Volledig scherm
Joep de Wildt als De Kleinzoon naast de ton bij De Goeie To(o)n op de foto tijdens een optreden in Helmond. © Wendy Lodewijk

Joep de Wildt tweede op kampioenschap tonpraten

VALKENSWAARD - Tonprater Joep de Wildt (39) uit Oudenbosch is gisteravond tweede geworden op het Brabants kampioenschap Tonpraten in Valkenswaard. Andy Marcelissen eindigde als vierde.

‘Blij en trots’ zo voelt Joep de Wildt zich na het behalen van de tweede plaats op het Brabants Kampioenschap Tonpraten gisteravond. De Wildt, die voor de eerste keer aan de wedstrijd deelnam, stal de show met zijn act De Kleinzoon. Nooit eerder belandde een West-Brabander in de finale van het kampioenschap. 

Het voelt als een overwinning

De Wildt, was deze ochtend nog niet bereikbaar voor een reactie. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: ‘Zo blij en trots. Het voelt als een overwinning. De echte overwinning ging dik verdiend naar Dirk Kouwenberg. Heb genoten van begin tot eind. Samen in de finale staan met zoveel, voor mij grote namen, was een droom. Ook dank aan Ton Brekelmans die mij aanraden om richting Oost-Brabant te komen. Top dat je er vanavond bij was. En als klap op de vuurpijl nog even staan napraten met Rob Scheepers die over mij zei: ,,Joep de Wildt. Nog nooit van gehoord.” En tot slot nog de dank en felicitaties naar mijn jurylid Ferry de Bont. Sinds vandaag ook uitgeroepen tot voetbaltwitteraar van het jaar. Wat een avond en wat een mooie avonden komen er nog aan", aldus De Wildt

Teleurstellend

Dirk Kouwenberg uit Nuland werd gisteravond verkozen tot Brabants Kampioen Tonpraoten 2020. Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer haalde na zeven eerdere overwinningen een teleurstellende vierde plaats. Er deden acht tonpraters mee aan de finale.