Pedagogisch medewerker Sanne van Oorschot (l), ondersteuningscoördinator Joyce de Bie en pedagogisch medewerker Rob Evers lopen tijdens de tweede lockdown door de lege gangen van de KSE.
Volledig scherm
PREMIUM
Pedagogisch medewerker Sanne van Oorschot (l), ondersteuningscoördinator Joyce de Bie en pedagogisch medewerker Rob Evers lopen tijdens de tweede lockdown door de lege gangen van de KSE. © Pix4Profs/René Schotanus

Lockdownblues op scholen: ‘Voor een puber duurt dit allemaal héél lang’

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Scholen zetten alle zeilen bij om leerlingen door de lockdowns heen te loodsen. De coronamaatregelen maken kwetsbare jongeren extra kwetsbaar, en ook bij andere leerlingen slaat de moedeloosheid soms toe. ,,We denken volop mee met gezinnen die in de knel komen. Veel docenten staan 24 uur per dag ‘aan’.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Stop met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Stop met jammeren over coronado­den'

 2. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek