KSE-rector Jan van Heukelum
Volledig scherm
KSE-rector Jan van Heukelum © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Middelbare school schrapt schoolexamens na bekendmaking nieuwe coronamaatregelen

ETTEN-LEUR - Scholengemeenschap KSE in Etten-Leur heeft maandagavond alle schoolexamens van deze week geschrapt. Aanleiding: de nieuwe kabinetsmaatregel om alle samenkomsten tot 1 juni op te schorten vanwege het coronavirus.

KSE-rector Jan van Heukelum zegt dat het kabinetsbesluit direct tot veel onrust en vragen leidde bij leerlingen, ouders en medewerkers.

‘Dit is niet uit te leggen’

,,Enerzijds mogen mensen vanwege besmettingsgevaar voor corona niet meer samenkomen, terwijl anderzijds examens afgenomen zouden worden in lokalen waar soms wel dertig leerlingen samen zitten. Dat is niet uit te leggen. We willen als school geen gezondheidsrisico's nemen. Dit doet wat in de hoofden van leerlingen. Vandaar de beslissing om de examens te schrappen.”

Hoe precies verder, weet de rector nog niet. ,,Er zou tot 6 april voor de scholen niets veranderen, zei minister Grapperhaus. Maar we horen inmiddels ook geluiden dat de minister van onderwijs dinsdag toch met nieuwe informatie komt.” Schoolexamens worden enkele keren gedurende het schooljaar belegd voor de examenleerlingen van mavo, havo en vwo.

Ruim een week geleden besloot het kabinet om alle scholen en horeca-gelegenheden tot en met 6 april te sluiten.