De Dongecentrale in Geertruidenberg krijgt twee nieuwe huurders. Een van hen is de Risk Factory, een project dat kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen moet leren hoe je omgaat met onveilige situaties.
Volledig scherm
De Dongecentrale in Geertruidenberg krijgt twee nieuwe huurders. Een van hen is de Risk Factory, een project dat kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen moet leren hoe je omgaat met onveilige situaties. © foto BOEi

Mobieltje in de fik? Naaktfoto op internet? In deze fabriek leren basisscholieren wat te doen!

ETTEN-LEUR - Je mobieltje onder je hoofdkussen heeft vlam gevat, een ex-vriendje van jou heeft een naaktfoto op internet gedeeld of iemand heeft je onder druk gezet je bankpas af te staan. Wat te doen? Je kunt het leren in de Risk Factory. Of in gewoon Nederlands de risicofabriek. 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'