Vrijwilligers Lex Besselink en Huub van Haperen monteren een degelijk op maat gemaakt ‘spatscherm’ voor de balie van het Toeristisch Informatiepunt op de Markt 4,  dat op 1 juni de deuren weer (beperkt) opent om inwoners en bezoekers de weg te wijzen in Etten-Leur.
Volledig scherm
Vrijwilligers Lex Besselink en Huub van Haperen monteren een degelijk op maat gemaakt ‘spatscherm’ voor de balie van het Toeristisch Informatiepunt op de Markt 4, dat op 1 juni de deuren weer (beperkt) opent om inwoners en bezoekers de weg te wijzen in Etten-Leur. © Pierre van Damme

Musea Etten-Leur zoetjes aan weer richting opening

ETTEN-LEUR De Etten-Leurse musea treffen op dit moment alle voorbereidingen om op of rond 1 juni weer open te kunnen gaan. 

Het gaat om het Streekmuseum Etten-Leur in het Paulushofje (Markt), het Nederlands Drukkerijmuseum aan de Leeuwerik en de Van Gogh Kerk (Raadhuisplein/Markt).

Museumbezoek is vanaf 1 juni mogelijk op reservering, als mensen op anderhalve meter afstand van elkaar blijven en als ze ook alle andere regels en voorschriften volgen. 

Protocollen

In de concept protocollen staat onder meer dat de musea looproutes aanpassen om inkomende en uitgaande bezoekers van elkaar te scheiden, allerlei overige  maatregelen nemen om de vrijwilligers en bezoekers te beschermen en dat gewerkt wordt met met een maximaal aantal bezoekers en aangepaste openingstijden. 

Uiteraard alles onder voorbehoud van de nieuwste richtlijnen van de overheid. Mede afhankelijk daarvan worden de komende paar weken alle richtlijnen nog nader gespecificeerd. 

Al met al is er nog veel werk aan de winkel voor de musea, die volledig werken met vrijwilligers. Houd voor de actuele stand van zaken ook de websites en social media van de musea in de gaten.

Klompenmuseum

Het is nog niet bekend wat de overige Etten-Leurse musea gaan doen. De Zagerij-Klompenmuseum aan het Schuitvaartjaagpad en het Natuurmuseum aan de Lange Brugstraat wachten nog even af. Het Van Osch-Stoommuseum laat op de website weten mogelijk op 4 juli weer een open draaidag te hebben.

MuseumPas

Ook het Toeristisch Informatiepunt op Markt 4 is al sinds 11 maart gesloten, maar verwacht op 1 juni weer open te gaan en (beperkt) bezoekers te kunnen ontvangen. Vanaf dat moment is ook de MuseumPas Etten-Leur weer verkrijgbaar. De kortingspas geeft voor slechts 10 euro toegang tot drie musea, koffie en appeltaart.