Najaar 2019: Max Mini speelt 'Cleopatra' in Nieuwe Nobelaer. Niemand wist toen nog dat een volgende grote, eigen productie jaren op zich zou laten wachten.
Volledig scherm
Najaar 2019: Max Mini speelt 'Cleopatra' in Nieuwe Nobelaer. Niemand wist toen nog dat een volgende grote, eigen productie jaren op zich zou laten wachten. © peter van trijen/pix4profs

Na een veel te lange pauze wil Max Mini vol gas richting zeebonken en zeemeerminnen

ETTEN-LEUR - ,,Denk aan piraten, zeebonken, zeemeerminnen. Aan Fransen, Spanjaarden, Hollanders; aan humor en veel avontuur.” Max Mini-voorzitter Marije van den Berg schetst een beeld van de musical De Vliegende Hollander, die haar theatergroep volgend jaar hoopt te spelen. Deze nazomer beginnen de spelers eíndelijk weer met repeteren - en ze staan te trappelen.

  1. Adwin de Kluyver schreef over Antarctica: ‘Ik ga geen tweede keer, het is te kwetsbaar’
    PREMIUM

    Adwin de Kluyver schreef over Antarctica: ‘Ik ga geen tweede keer, het is te kwetsbaar’

    ETTEN-LEUR - ‘We stofzuigen alle naden en kieren van onze kleren. Sporen of zaden uit de oude wereld mogen niet in de nieuwe belanden. Exotische fauna is niet welkom op Antarctica'. Deze zinnen uit het boek Niemandsland illustreren de morele worsteling van schrijver Adwin de Kluyver na zijn reis naar de Zuidpool. ,,Het is een fantastisch en overweldigend werelddeel. Maar de vraag is: moeten er wel mensen heen?”