Volledig scherm
Foto ter illustratie. © PZC

Niks te zoeken in de Donkerstraat? Dan mag je er niet meer doorheen

ETTEN-LEUR - Met een beetje mazzel zijn de bewoners van de Donkerstraat eindelijk van het sluipverkeer door hun straat af. Automobilisten die niks in deze straat tussen Etten-Leur en Prinsenbeek te zoeken hebben, mogen er vanaf nu ook niet meer komen.

De gemeente Etten-Leur heeft vorige week verbodsborden geplaatst bij het gedeelte van de straat tussen de Tuindersweg en Elshoutweg. Daarmee is die tot verboden gebied verklaard voor motorvoertuigen die niet onderweg zijn naar een adres in dit stukje straat. Alleen voor landbouwverkeer wordt nog een uitzondering gemaakt. 

Risico op een bekeuring

Wie geen bestemming in de straat heeft en er toch doorheen rijdt, loopt het risico op een bekeuring. Zowel de politie als de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente zullen controleren op naleving van het verbod.

De gemeente beloofde in juni 2019 al maatregelen om sluipverkeer uit deze straat te weren, en is die belofte met de komst van het verbod nu nagekomen.

Duizend voertuigen per dag

Voor de komst van de verbodsborden reden er elke werkdag een kleine duizend voertuigen door de straat, bleek uit metingen. Bovendien reden sommige automobilisten er veel harder dan de 60 kilometer per uur die is toegestaan. 

Bewoners en ondernemers in de straat klaagden daarom over toenemende onveiligheid in de Donkerstraat.