Volledig scherm
Samen met opa in een vliegende olifant bij attractie Jumbo. Alles kan nog op de laatste dag van de najaarskermis. © Gerard van Offeren

Nog één keer genieten van de Leurse najaarskermis

ETTEN-LEUR - Zeventien attracties gaan dinsdag alles geven op de laatste Leurse kermisdag van dit jaar. Bezoekers en kermisexploitanten van de najaarskermis op Etten-Leur Noord genieten nog één keer van ouderwets dorpsvermaak.

Quote

Sommige bezoekers kan ik wel knuffelen

Mevrouw Groninger, kermisexploitant draaimolen

Voedselkraampjes, kans en behendigheid en attracties van klein en groot vermaak; alle soorten trekpleisters zijn aanwezig op het Van Bergenplein in Etten-Leur.

De kermis is dinsdag open van 15.00 uur tot middernacht. Dinsdagavond is er een loterij met prijzen van de ‘Grote Kermisloterij’ en een optreden van plaatselijke zanger Yoeri L’Abée bij cafetaria 't Pleintje. Loten zijn nog steeds te koop bij attracties tot 19.30 uur.

Bezoekers en kermisexploitanten vertellen

Quote

Er wordt veel goeds voorspeld op de laatste kermisdag

Chris Reemer, kermisexploitant Cake Walk

Kermisexploitant mevrouw Groninger (74) staat al veertig jaar op de Leurse najaarskermis. ,,Ik sta met mijn attractie alleen op de najaarskermis in Etten-Leur. Eerst stond ik hier met botsauto’s en nu met een draaimolen. De kermis wordt hier altijd netjes verzorgd. Je voelt op deze kermis echt een band met de mensen. Sommige bezoekers kan ik wel knuffelen.”

Volledig scherm
Nog volop plezier op Van Bergenplein. De suikerspin blijft een hit. © Gerard van Offeren

Maar wat is een Leurse kermis zonder de Cake Walk van Chris Reemer? Zijn familiebedrijf staat hier al honderd jaar. Remer: ,,Het zijn goede kermisdagen geweest. Afgelopen weekend had de kermis geluk met het goede weer. Vandaag verwacht ik veel mensen voor de loting en het optreden. Er wordt veel goeds voorspeld op de laatste kermisdag.”

Bezoekers Suzanne Sanders (50) en haar zoontje Willem (12) uit Princenhage zijn voor de eerste keer op de Leurse kermis. Suzanne: ,,Wij gaan veel kermissen af in Nederland. Hij mocht vandaag kiezen tussen de kermis op Prinsenbeek of Etten-Leur. Je merkt aan alles hier dat de attracties Amazone Rupsbaan en American Wipp in trek zijn bij de mensen. Het is een hele fijne kermis.”

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.