Foto uit 1926 uit de beeldbank van de Zevenbergse heemkundekring Willem van Strijen: uien schoonmaken in het Palingstraatje.
Volledig scherm
Foto uit 1926 uit de beeldbank van de Zevenbergse heemkundekring Willem van Strijen: uien schoonmaken in het Palingstraatje. © Heemkundekring Willem van Strijen

Nostalgische groepen op Facebook zijn hot: 'We groeien nog elke dag’

Historische foto's uit eigen dorp of stad zijn hot, met dank aan Facebook. Pagina's over Oud dit of dat, hebben vele duizenden volgers. Foto’s van verdwenen scholen of straten krijgen honderden likes en opmerkingen. Maar hoe serieus is de interesse in het lokale erfgoed eigenlijk? 

 1. Winkeliers zoeken tijdens lockdown grenzen op: dicht, maar wel online verkopen

  Winkeliers zoeken tijdens lockdown grenzen op: dicht, maar wel online verkopen

  ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Ja, als iemand een fotolijst voor een begrafenis moet hebben, voor op de kist, dan bezorgen de mensen van Photo Sprint in Etten-Leur dat natuurlijk gewoon thuis. Voor zoiets wil medewerkster Diane echt een stapje extra doen. Maar eigenlijk mag de fotozaak tijdens de corona-lockdown alleen maar pasfoto's maken. Spullen vanuit de winkel verkopen, mag niet, of het nou een fotolijst of een batterijtje is. Die dingen mogen alleen via de webshop of social media verkocht worden.
 1. Grapperhaus: 'Avondklok is een ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is een ingrijpen­de maatregel'

 2. Dit was Nederland vandaag: dinsdag 19 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: dinsdag 19 januari