Volledig scherm
etten leur - 20191029 - Pix4Profs/Peter van Trijen. ideeen bekijken en geven in kapel voor niuwe look van oderkerkpark © Pix4Profs/Peter van Trijen

Omwonenden missen speeltuin en activiteiten in Oderkerkpark

ETTEN-LEUR - Het Oderkerkpark in Etten-Leur is door omwonenden is goed bekeken. Wat ze willen met het park is drie dagen te zien in de kapel bij het park.

Het idee is om er een aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker park van te maken, een ontmoetingsplek voor iedereen. Omwonenden en andere inwoners van Etten-Leur vertelden aan de gemeente wat zij graag anders zouden willen zien in het park. Slingers van ideeën en herinneringen aan het park hangen door de kapel heen.

Er zijn drie toekomstscenario's gemaakt door de organisatie: ‘Onveranderd mooi’, waarbij het park als een natuurlijke oase van rust wordt gezien. ‘Ontmoeten in het groene hart’, waar de toegankelijkheid van het park verbeteren centraal en mensen zich dus ook meer uitgenodigd voelen om naar het park te gaan. En als laatste ‘Allure en bedrijvigheid’, waar het park dient als sfeervol decor voor activiteiten. Bewoners kunnen hun favoriete scenario kiezen.

Volledig scherm
Toekomstscenario's voor het Oderkerkpark © Lotte Kepers

Ideeën

Opvallend is dat veel mensen een speeltuin en activiteiten missen in het park. Ook Rob van Heuvelen (79) heeft een idee opgestuurd. Hij pleit voor een oefenbaan in het park, waar mensen met bijvoorbeeld een scootmobiel of elektrische rolstoel kunnen leren omgaan met hun hulpmiddel. Mensen kunnen ook tijdens een bezoek aan de expositie hun ideeën toedragen aan de organisatie.

Quote

De bedoeling is om samen met de inwoners te kijken naar welke plannen realis­tisch zijn en wie daar zijn steentje aan wil bijdragen

Mark Barrois, trainee bij gemeente Etten-Leur

,,Uiteindelijk leggen we het meest gekozen plan voor aan de gemeenteraad en zal het uitwerken ervan in 2020 beginnen,” vertelt Mark Barrois, trainee bij gemeente Etten-Leur. ,,De bedoeling is om samen met de inwoners te kijken naar welke plannen realistisch zijn en wie daar zijn steentje aan wil bijdragen, aangezien er weinig financiële steun is voor het park.”