Pastor Jan Munsters krijgt van de Sint Hubertusgilde de laatste groet.
Volledig scherm
Pastor Jan Munsters krijgt van de Sint Hubertusgilde de laatste groet. © peter van trijen/pix4profs

Ondanks corona een waardig afscheid van pastoor Jan Munsters

ETTEN-LEUR - Omdat een volle kerk vanwege de coronacrisis niet mogelijk was, werd op een andere manier waardig afscheid genomen van de emeritus pastoor Jan Munsters die onlangs overleed. 

Parochianen vormden in de Lange Brugstraat en op het Van Bergenplein een erehaag, om hem uitgeleide te doen naar zijn laatste rustplaats.

Uitvaart live gestreamd

In de kerk waren een dertigtal genodigden aanwezig als vertegenwoordigers van de groepen mensen waarmee hij te maken had. De dienst, die live gestreamd werd, werd muzikaal begeleid door organist pianist Leo van der Meij. Cantor Leon Segers zong een aantal liederen waaronder twee psalmen waar Munsters van hield.

Munsters was Gildeheer van het Sint Hubertus Gilde Leur en bij het verlaten van de kerk werd de trom geroerd en door vendeliers een groet gebracht bij de kist. Onder de belangstellenden die buiten de erehaag vormden bevond zich pastor Wim van Reen. ,,Vandaag neem ik afscheid van een oud-collega die ik zeventien jaar heb meegemaakt als een zeer trouwe en betrouwbare collega”, zegt hij. ,,Het hart van de gemeenschap en de ziel van de parochie", voegt een andere omstander daaraan toe. Bij het langskomen van de begrafenisstoet werd geapplaudisseerd.