Hét gespreksonderwerp van de dag: het coronavirus. Iedereen weet ervan, iedereen praat erover met elkaar, zoals hier in het winkelcentrum van Etten-Leur.
Volledig scherm
PREMIUM
Hét gespreksonderwerp van de dag: het coronavirus. Iedereen weet ervan, iedereen praat erover met elkaar, zoals hier in het winkelcentrum van Etten-Leur. © Pix4profs/Peter van Trijen

‘Onprettige sfeer’ in Etten-Leur, ‘verschríkkelijk ongezellig’ in Zevenbergen

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Sija Leijten (95) zit samen met een stuk of twaalf andere bewoners van wooncomplex Westhoek in Zevenbergen te wachten op het middageten in de gemeenschappelijke zaal. Het coronavirus kan haar gestolen worden. ,,Ik vind ’t verschríkkelijk ongezellig. En een beetje een ramp. Ik hoop en bid dat het hier niet komt.”

Ze heeft er wel ‘alle begrip’ voor dat er voor met name voor ouderen soms drastische maatregelen worden genomen om besmetting tegen te gaan. ,,Mijn hulp is vanochtend ook niet gekomen. Ik ben zelf maar een beetje bezig geweest met de wc. M’n kinderen komen niet, alleen m’n schoondochter. Gelukkig hou ik erg van haken en lezen.”