De bibliotheek in de Nieuwe Nobelaer sluit voorlopig ook de deuren vanwege de RIVM-maatregelen om Covid-19 te beteugelen.
Volledig scherm
De bibliotheek in de Nieuwe Nobelaer sluit voorlopig ook de deuren vanwege de RIVM-maatregelen om Covid-19 te beteugelen. © Nicole Froeling

Ook de bibliotheek in Etten-Leur sluit vanwege virusmaatregelen

ETTEN-LEUR - De Nieuwe Nobelaer heeft besloten ook de bibliotheek voorlopig te sluiten, nadat eind vorige week al een tijdelijke sluiting van het theater was aangekondigd. Ook de cursussen bij Nieuwe Nobelaer gaan voorlopig niet door.

Het besluit ook deze activiteiten te staken gaat directrice Hilda Vliegenthart aan het hart, laat zij weten. Maar nadat het RIVM de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beteugelen verder had aangescherpt, zag de directie van het cultuurcentrum in Eten-Leur geen andere mogelijkheid.

Geen speelotheek, geen cursus

De sluiting van de bibliotheek ging maandagochtend om negen uur in en duurt in ieder geval tot 5 april. De speelotheek werd vorige week al gesloten en blijft ook zeker tot begin april dicht. Als mensen geleende materialen van de bibliotheek of speelotheek te laat terug moeten brengen door deze maatregelen, worden eventuele boetes kwijtgescholden, laat de Nieuwe Nobelaer weten.

Ook het cursusprogramma bij Nieuwe Nobelaer is stilgelegd, net als alle evenementen en repetities die voor de komende drie weken gepland stonden. Het cultuurcentrum bekijkt de mogelijkheden om zaken later in te halen; betrokkenen krijgen daarover persoonlijk bericht.