Volledig scherm
PREMIUM
Het plan © Van Gogh Brabant

Potentiële koper Van Gogh Kerk wil glazen aanbouw

ETTEN-LEUR - De Van Gogh Kerk in Etten-Leur krijgt een glazen aanbouw vanaf het bestaande kostershuisje naar de ingang van de kerk. In de overkapping wordt een tentoonstelling ingericht en in de kerk zelf komt een ‘multimediale experience’.

Althans: dat is de droom van Van Gogh Brabant, de potentiële koper van de kerk. Simone van der Heiden is directeur vastgoed bij Van Gogh Brabant en wil samen met het college van Burgemeester en Wethouders van Etten-Leur van de raad weten of de onderhandelingen over de verkoop van de kerk worden hervat. 

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.