Volledig scherm
PREMIUM
© peter van trijen/pix4profs

ROC verkoopt Trivium Etten-Leur aan Albis

ETTEN-LEUR - ROC West-Brabant verkoopt het kapitale Triviumcompex in Etten-Leur. Nieuwe eigenaar wordt  investeerder Albis.  Het markante torengebouw langs de A58 is al jaren een financieel blok aan het been van de beroepsopleiding.

Het regionaal opleidingscentrum, sinds een maand opererend onder de nieuwe naam Curio, heeft verspreid over West-Brabant 2.500 medewerkers en 25.000 leerlingen en studenten. Vanuit Etten-Leur werken de directie en ondersteunende diensten voor al die opleidingen. Curio blijft nog minstens de komende vijf jaar als huurder in het middenschip van Trivium, zo is afgesproken met Albis Investments.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.