Volledig scherm
Wethouders hijsen zaterdagochtend de gemeentevlaggen van Etten-Leur en Rucphen op de milieustraat in Etten-Leur. © Florence Imandt

Rucphenaren voortaan naar Ettense milieustraat

ETTEN-LEUR - De milieuwethouders van Etten-Leur en Rucphen openden zaterdagochtend rond 9 uur de milieustraat in Etten-Leur met het hijsen van de gemeentevlag. 

Voortaan gaan de inwoners van Rucphen gebruik maken van de milieustraat in de Verschuurweg in Etten-Leur. De milieustraat van Rucphen is verouderd, terwijl de milieustraat van Etten capaciteit over heeft.

,,Zo was één en één heel snel twee", zei de Rucphense wethouder René Lazeroms bij de ondertekening van de afspraken over samenwerking. 

Volledig scherm
Wethouder René Lazeroms van Rucphen (l) en wethouder Kees van Aert van Etten-Leur ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst milieustraat. © Florence Imandt

,,Onze inwoners hoeven maar 2,5 kilometer verder te rijden met hun afval en wij hoeven geen investering te doen voor een nieuwe milieustraat van pakweg twee miljoen.”

‘Delen van kosten is voordeel voor Etten-Leur’

Ook wethouder Kees van Aert van Etten-Leur is blij met de samenwerking met buurgemeente Rucphen. ,,Voor onze inwoners betekent het delen van de directe kosten van de milieustraat een verlaging van het vaste tarief met 5 euro per huishouden.”

Volledig scherm
De vlag van Rucphen gaat omhoog. © Florence Imandt

Wethouder Lazeroms verwacht dat Rucphenaren hun afval snel beter gaan scheiden. ,,De landelijke doelstelling is per persoon maximaal 100 kilo restafval in te zamelen. Wij zitten nu nog op 190 restafval per persoon en dat komt doordat op onze oude milieustraat maar tien afvalsoorten gratis konden worden aangeboden.” 

‘Restafval Rucphenaren zal flink dalen’

Lazeroms hoopt dat het gemiddeld aantal kilo's restafval van Rucphenaren eind dit jaar zo'n veertig kilo gedaald zal zijn. Etten-Leur zit met 103 kilo restafval al bijna op het landelijke streefgetal. 

Volledig scherm
Al ruim voor 9 uur stond in de Verschuurweg een hele rij auto's te wachten totdat de poorten van de milieustraat zouden open gaan. © Florence Imandt