Volledig scherm
Staatsbosbeheer © Bredaseweg, Etten-Leur

Scooterrijder (37) uit Oudenbosch aangehouden met
hennep in zadel

ETTEN-LEUR/OUDENBOSCH - Een 37-jarige scooterrijder uit Oudenbosch is donderdagavond rond 21.55 uur op de Bredaseweg in Etten-Leur betrapt met hennep in het zadel van zijn scooter. De man bleek ook cocaïne en ruim 1.000 euro aan contact geld bij zich te hebben.

Twee boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) zagen de man donderdagavond op de Bredaseweg bij zijn scooter staan. De boa's hielden de man aan, omdat in die omgeving regelmatig wilde paddenstoelen worden geplukt, wat in strijd is met de Wet op de Natuurbescherming.

Buddyseat

Om te controleren of de man ook een illegale plukker was, controleerden de boa's zijn scooter. In de buddyseat van zijn voertuig troffen ze vervolgens 120 gram henneptoppen aan en een vuilniszak met 320 gram gedroogde hennepplanten. De portemonnee van de man bleek gevuld met 1.075 euro contant geld en twee pony packs (vetvrije papiertjes voor het bewaren van drugs) met cocaïne. 

De drugs en het geld werden in beslag genomen. De verdachte is door de politie meegenomen.

Volledig scherm
Staatsbosbeheer © Bredaseweg, Etten-Leur
Volledig scherm
Staatsbosbeheer © Bredaseweg, Etten-Leur
Volledig scherm
Staatsbosbeheer © Bredaseweg, Etten-Leur
  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.