Volledig scherm
PREMIUM
De Bossche maten speelden een thuiswedstrijd in de tuinen met een vol terras. © Pix4Profs / Jan Stads

Shanty is populair in Oudenbosch: ‘Muziek door oudere mannen, maar voor een jonger wordend publiek’

OUDENBOSCH - Ooit zongen zeelieden tijdens hun lange reizen naar verre landen op zeilschepen shanty's om het eentonige werk aan boord wat te verlichten. Anno nu zijn shantyliederen bijzonder populair uit pure nostalgie. Zondag vormden de liederen de hoofdmoot op het Shantykorenfestival van Oudenbosch. Vijf koren trokken ruim zeshonderd luisteraars die vaak ook meezongen, -klapten en -deinden. 

Shantykoor De Bossche Maten uit Oudenbosch is gastheer en heeft zeemanskoor De Kreekrakkers uit Stampersgat, dorpsgenoot De Markmakkers, Het Kraaienest uit Zevenhuizen en Stuurloos uit Schiedam op bezoek. Op het Jezuïtenplein en het tuinterras van Tivoli geniet het publiek. 

  1. Half jaar celstraf voor gijzeling vrouw uit Etten-Leur

    Half jaar celstraf voor gijzeling vrouw uit Et­ten-Leur

    ETTEN-LEUR - Zwaar intimiderend heeft een 22-jarige Roosendaler zijn ex-vriendin uit Etten-Leur geruime tijd van haar vrijheid beroofd. Hij dreigde haar botten te breken en de tanden uit haar mond te slaan, als ze niet met hem mee zou gaan in zijn auto. De gijzeling komt hem te staan op een celstraf gelijk aan zijn voorlopige hechtenis: 172 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf verrichten van 120 uur.