Sloopspoor: schade aan zeker 48 auto's in minstens 27 straten in Etten-Leur

Op de kaartETTEN-LEUR - De politie voert meerdere buurtonderzoeken uit na de vernielingen aan tientallen auto's in Etten-Leur afgelopen weekend. 

,,Hiermee hopen we getuigen te spreken", zegt politiewoordvoerder Dik Advocaat. ,,Ook bekijken we de wijk op de aanwezigheid van camera’s. Mochten er beelden beschikbaar zijn, dan stellen wij hier een onderzoek naar in. De oproep blijft dan ook van kracht: heeft een bewoner in de omgeving camerabeelden en/of andere informatie? Dan is dat zeer welkom.’’ 

Volgens Advocaat is er melding gemaakt van schade aan 48 auto's in 27 verschillende straten. Het gaat daarbij alleen om vernielingen. Van diefstal is geen sprake. 

Dader

Of de vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader die twee weken geleden autoruiten insloeg, is niet bekend. ,,Dat is op dit moment niet te zeggen. Er is geen zicht op een specifieke dader. We zijn volop bezig met het onderzoek.” Naast de ingeslagen autoruiten, zijn er volgens de woordvoerder afgelopen weekend geen andere, opvallende vernielingen gepleegd.

Om deze straten gaat het: 

Rodenbachstraat, Adamastraat, Waldhoornlaan, Bazuinlaan, Vondellaan, Guido Gezellelaan, Bootstraat, Beukenlaan, Cederstraat, Kerkstraat, Herbergierstraat, Aalscholver, Roerdomp, Eikstraat, Trompetlaan, Peppelgaarde, Keizersweg, Rochussenlaan, Kerkwerve, Tjalk, Appelvink, Schoonhout, Karekiet, Pater Arnold Damenstraat, Stijn Streuvelslaan, Beiaard, Brandseweg, Wielewaal en Torenvalk

Volledig scherm
Een van de vernielde voertuigen in Etten-Leur. Er werden minstens twintig auto's kapotgemaakt. © Wijkagent R. Konings
  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.