Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

‘Te veel auto's, te veel hardrijders, te veel herrie’ bij Rode Poort

ETTEN-LEUR - Héél veel auto's, die ook nog eens vaak te hard rijden: dat is volgens bewoners van de Rode Poort de dagelijkse gang van zaken in hun straat. 

Tenminste: dat stelt het CDA in Etten-Leur, dat het college van B en W een aantal vragen over de verkeersveiligheid in deze straat heeft gesteld.

Ernstige zorgen bij omwonenden

De Rode Poort ligt tegen het centrum van Etten aan. Omwonenden vertelden het lokale CDA dat zij zich ernstig zorgen maken over de situatie voor hun voordeur. 

‘Wanneer voetgangers willen oversteken tussen de rotonde met de Bisschopsmolenstraat en de kruising met de Banakkerstraat, is dit bijna niet te doen in verband met de verkeersdrukte en de snelheid waarmee gereden wordt', schrijft CDA’er Jürgen van Hulst in de brief aan B en W.

Quote

Oversteken is bijna niet te doen, vanwege de drukte en de snelheid waarmee gereden wordt

Ook de vele vrachtwagens die de binnenstad bevoorraden en bouwverkeer voor verschillende projecten in het gebied zouden voor problemen zorgen. Het CDA wijst onder meer op geluidsoverlast en trillingen.

De partij vraagt of er recente metingen zijn die inzicht geven in het aantal voertuigen in de straat en de snelheid waarmee zij rijden. 

Suggestie: verbod op vrachtverkeer

Ook informeert de partij naar de mogelijkheden om een zebrapad aan te leggen of andere maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid in dit stukje Etten-Leur zouden kunnen verbeteren. Het CDA suggereert bijvoorbeeld een verbod op vrachtverkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Het college van B en W heeft nu een aantal weken de tijd om te reageren op deze vragen.