Volledig scherm
De dames van TC Etten op het EK senioren voor clubteams in Spanje. De dames in trainingspakken zijn het Spaanse team, met daarin onder andere Carmen Perea, die ooit nog op Wimbledon speelde. © Tessy Panis

Tennissters uit Etten-Leur spelen tegen tennistoppers van weleer op EK in Spanje

ETTEN-LEUR/LA MANGA Tessy Panis, Jopie van Twist, Seraphine Kuiper en Marjo Gruisen hebben deze week namens TC Etten de derde plaats behaald bij de Europese clubkampioenschappen tennis voor 65-plussers.

Het toernooi valt onder koepelorganisatie Tennis Europe. Acht landen vaardigden uiteindelijk zestien teams af naar het kampioenschap in Spanje. Nederland stuurde de Etten-Leurse tennisdames.

Derde plaats

Zij eindigden op een mooie derde plaats, achter teams uit Barcelona (eerste plaats) en Groot-Brittannië (tweede plaats).

Quote

Hartstikke leuk, een week vol verrassin­gen en ervaringen

Tessy Panis, TC Etten

En de Nederlandse vrouwen hebben er een topweek gehad, vertelt Tessy Panis, een van de tennissters. ,,De eerste dagen werden wedstrijden vanwege de regen steeds maar uitgesteld en zaten we vooral te wachten. Maar daarna was het echt hartstikke leuk: een week vol verrassingen en ervaringen.”

Toernooiervaring

De meeste andere teams hadden duidelijk meer toernooiervaring, zegt Panis. ,,En er zaten echte toppers bij. We hebben hier gespeeld tegen vrouwen die ooit op Wimbledon hebben gestaan, zoals de Spaanse Carmen Perea.”

Quote

In een wedstrijd tegen zulke speelsters leer je ontzettend veel

Tessy Panis, TC Etten

,,In een wedstrijd tegen zulke speelsters zie je wat je tekortkomingen zijn, maar leer je ook heel veel. Bijvoorbeeld wat slimme tactieken zijn als je achter komt te staan.”

Tennistoppers

Ook bij de prijsuitreiking wemelde het van de tennistoppers van weleer, weet Panis.

De Etten-Leurse tennissters zijn zeer tevreden met hun mooie derde plaats en zouden het mooi vinden als de KNLTB ze in de toekomst nog eens afvaardigt. Maar of dat ook echt gebeurt, is afwachten.

,,Als we volgend jaar nog een keer zouden mogen, weten we al wel beter hoe zo'n toernooi in elkaar steekt. Dat zou een voordeel zijn.”