Volledig scherm
Archieffoto © Shutterstock

Twee autodieven in Etten-Leur klemgereden door politie

ETTEN-LEUR - Twee autodieven zijn afgelopen nacht in Etten-Leur klemgereden door de politie. Het duo, een 33-jarige man uit Halsteren en een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur, is aangehouden.

Een inwoner van Etten-Leur had rond 01.15 uur de politie gebeld nadat hij twee personen met een zaklamp in een achtertuin aan de Lange Brugstraat zag lopen. De politie ging met meerdere wagens op de melding af. Op dat moment reed er in de Brouwerstraat een auto zonder verlichting. De bestuurder merkte dat de politie hem zag en reed daarna hard weg in de richting van het Van Bergenplein. Op de Kapelstraat reed hij zich klem doordat daar ook agenten stonden. De twee inzittenden verzetten zich tegen hun aanhouding, maar konden uiteindelijk in de boeien worden geslagen en naar het politiebureau worden overgebracht. 

Autosleutel

Agenten zochten met behulp van een speurhond in de omgeving naar mogelijke sporen. Bij een huis aan de Lange Brugstraat ontdekten ze een schutting waar planken weggehaald waren. De bewoner heeft aangifte gedaan. In de auto van de verdachten vonden agenten nog een autosleutel. Die sleutel bleek op een auto te passen die in de buurt geparkeerd stond. De wagen bleek korte tijd eerder te zijn gestolen vanaf het Westpolderpad. De eigenaar van de gestolen auto wist nog van niks. Ook hij heeft aangifte gedaan.