Volledig scherm
© Kim Spanjers

Twee jaar cel voor voetbaltrainer uit Etten-Leur na ontucht met pupil

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdag voetbaltrainer Ricardo W. uit Etten-Leur twee jaar cel gegeven, omdat hij in 2018 ontucht pleegde met een pupil van 16. De straf is veel hoger dan de anderhalf jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, die was geëist.

De ontucht vond meerdere keren plaats en ook omdat het slachtoffer een heel kwetsbaar meisje was, vond de rechtbank de strafeis te laag.

De twee leerden elkaar in 2017 kennen toen zij geblesseerd raakte in een wedstrijd die hij floot. Daarna wilde het verstandelijk beperkte meisje dat hij haar ging trainen en ook hielp hij haar toen ze scheidsrechter wilde worden. In die maanden ontstond een relatie. Daarin hadden ze onbeschermde seks.

‘Verdachte stelde eigen bevrediging voorop

De rechtbank oordeelde hard. ,,Verdachte heeft er nooit bij stilgestaan dat het meisje zo kwetsbaar was en heeft zijn eigen bevrediging vooropgesteld. Daar komt nog bij dat de verdachte heel goed wist dat hij aan het doen was, gelet op de inhoud van de WhatsAppgesprekken, waaruit blijkt dat hij niet wilde dat iemand van de relatie op de hoogte is.’'

Behalve de schade die hij het meisje bezorgde, ze is regelmatig overstuur, stelde de rechter dat hij ook de voetbalclub in diskrediet heeft gebracht.