Volledig scherm
PREMIUM
Proosten tijdens bierfestival Cheers. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Van een Milkshake IPA tot Blonde Monster: bierfestival Cheers in Etten-Leur heeft het

ETTEN-LEUR - Tien brouwers die bij elf bars hun kunsten laten zien: dát is het bierfestival Cheers. Zaterdagavond mochten honderden bezoekers in Café Zaal Roeloffs met een proefglaasje langs bij de brouwers om de bieren te proeven.

Een Milkshake IPA van Brouwerij Halve Tamme, een Blonde Monster van Brouwerij Broederliefde, of een quadrupel met whisky van Brouwerij 't Meuleneind. Je kon het zo gek niet bedenken of het was zaterdag verkrijgbaar bij bierfestival Cheers in Etten-Leur. Voor de derde keer lieten brouwers daar hun biertjes drinken.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.