Volledig scherm
© Martin Ommering

Van Wijnen Groep N.V. en gemeente Etten-Leur zetten gerechtelijke procedure niet door

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur en Van Wijnen Groep N.V. zetten de gerechtelijke procedure over de aanbesteding van Nieuwe Nobelaer niet door.

De gemeente meldt in een persbericht dat dit de conclusie is van constructieve gesprekken tussen Van Wijnen Groep N.V. en de gemeente. 

Aanbesteding

,,In oktober 2017 startte de gemeente Etten-Leur de aanbestedingsprocedure voor de nieuwbouw van het Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Van Wijnen Groep N.V. nam deel aan de aanbesteding. Over de uitkomst van de aanbestedingsprocedure verschilden beide partijen van mening‘’, luidt het bericht. Dat meningsverschil werd vervolgens aan de rechter voorgelegd.

Tijdens de zitting spraken partijen af te onderzoeken of een acceptabele oplossing bereikt kon worden. Dat is dus gelukt. 

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.