Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Hubert Suijkerbuijk: ,,Als VGZ dit plan doorzet, moet ik dus eerst aan een patiënt gaan vragen waar hij of zij verzekerd is, voor ik door kan verwijzen.'' © Shutterstock

West-Brabantse huisartsen boos: ‘Als VGZ dit plan doorzet, wordt het een enorme puinhoop’

Zorgverzekeraar VGZ wil het contract met 'huisartsenlaboratorium' Star-HSL verbreken.Tot grote ergernis van huisartsen en patiëntenorganisaties in West-Brabant. Die vrezen onder meer dat patiënten straks verder moeten reizen om bloed te laten prikken.

Het conflict tussen huisartsen in de regio en zorgverzekeraar VGZ breidt zich uit. Ook patiënten beginnen zich te roeren en vrezen straks niet meer bij de prikpost om de hoek terecht te kunnen.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.