In de TONK-pot van de gemeente Etten-Leur, een regeling van het Rijk voor ondernemers die door corona hun noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen, zit nog meer dan een ton.
Volledig scherm
In de TONK-pot van de gemeente Etten-Leur, een regeling van het Rijk voor ondernemers die door corona hun noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen, zit nog meer dan een ton. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Wethouder vreesde ‘een groot drama’, maar ondernemers doen nauwelijks beroep op TONK

ETTEN-LEUR - Etten-Leur heeft via het Rijk 130.000 euro te verstrekken aan ondernemers, die hun inkomen door corona zo zagen dalen dat ze noodzakelijke kosten als woonkosten niet meer kunnen betalen. Maar er zit nog ruim een ton in de pot. 

  1. Deze ondernemers draaien als een tierelier door de kwakkelzomer: ‘Dit was een recordmaand’
    PREMIUM

    Deze onderne­mers draaien als een tierelier door de kwakkelzo­mer: ‘Dit was een record­maand’

    Veel Nederlanders vieren, enigszins noodgedwongen, vakantie in eigen land. Maar wat doe je als bijna iedere dag grijs en grauw van start gaat? Musea, binnenspeeltuinen en bioscopen draaien als een tierelier. ,,Het is lekker druk”, zegt Carlo Lambregts, eigenaar van bioscopen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. ,,Maar na die nare coronaperiode mág het ook wel een keer.”