Volledig scherm
De Muzenacht met Hoedadso kwam zaterdagavond mede door het warme weer pas laat op gang. © Marcel Otterspeer

Zo'n tweeduizend bezoekers snuiven aan cultuur in de Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Met zo'n tweeduizend bezoekers verspreid over drie dagen, heeft de Nieuwe Nobelaer dit weekeinde het seizoen afgesloten en alvast een aanloop genomen naar het vervolg in september.

Alles wat het culturele hart van Etten-Leur van theater tot dans en van beeldend tot muziek in huis heeft, kwam in de vorig jaar vernieuwde vorm van de open dagen nog één keer voorbij: exposities, gratis proeflessen en vooral druk bezochte voorstellingen op zondagmiddag. Vol enthousiasme toonden leerlingen ouders en de opa's en oma's wat ze het afgelopen jaar hebben opgestoken.

Muzenacht

Tussen al die activiteiten door was er ook nog volop ruimte voor ander vermaak, zoals zaterdagavond de tot middernacht durende Muzenacht, verzorgd door theaterorkest Hoedadso. Pas later op de avond kwam daar de bezoekersstroom een beetje op gang. ,,Het mooie weer heeft ons parten gespeeld. Maar de mensen die er wel waren, zijn enthousiast naar huis gegaan'', zegt adjunct-directeur Colinda Vergouwen.

De Nieuwe Nobelaer kijkt hoopvol uit naar het volgend seizoen. Na de presentatie van het nieuwe programma, half mei, zijn er al vijftig procent meer kaarten verkocht dan vorig jaar in dezelfde periode. ,,Daarmee zitten we flink in de lift'', aldus Vergouwen.

Aanwas

Ook voor de diverse cursussen rekent het culturele centrum nog op nieuwe aanwas. Daar was met name de zaterdag voor bedoeld toen jong en oud konden deelnemen aan gratis proeflessen muziek, dans, tai chi en allerlei facetten rond het maken van theatervoorstellingen. Wie zich al vroeg bezig wilde houden met carnaval, kon al een voorproefje nemen op het maken van een daarbij passend hoedje.

Verspreid over de hele dag druppelen er zo'n vierhonderd belangstellenden binnen voor een van de proeflessen. ,,Door die spreiding is er voldoende ruimte om zelf iets uit te proberen en voor de kennismaking met leerkrachten'', zegt hoofd educatie Ilse Jaspers.

Aanhaken

Een aantal van die bezoekers hoopt ze na de zomervakantie weer terug te zien in de Nieuwe Nobelaer. ,,Je merkt wel dat mensen vandaag gericht deze kant op komen en zich thuis al goed hebben voorbereid. Als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, is de kans ook een stuk groter dat ze bij een cursus aanhaken. Daarom is dit weekend zo'n mooie en belangrijke aanvulling op de presentatie van vorige maand.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement