De Duitse aanvoerder Manuel Neuer met zijn regenboogband.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse aanvoerder Manuel Neuer met zijn regenboogband. © AP

Ban op protestacties tijdens EK is gebroken: 'Echt opvallend dat dit gebeurt’

Een regenboogarmband mag wel, een stadion in regenboogkleuren niet. Sommige teams knielen tegen racisme, andere blijven staan. Het is lastig om op een podium als het EK voetbal kleur te bekennen. Toch is het opvallend wat er gebeurt, zegt historicus Paul Reef. ,,Dit was vroeger totaal verboden.”

8 reacties

 • luuk denekamp

  1 jaar geleden
  Anderen de les lezen en ondertussen kan er hier geen homo of Jood veilig door een Schilderswijk of Bos en Lommer lopen.Durf te beweren dat het voor homo's in Hongarije veiliger is dan hier. En iedereen lult maar mee zonder die wet te kennen
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Zet dat Hongaars elftal in een bootje tijdens de canal parade
 • eric pieters

  1 jaar geleden
  Ach ik word er wel een beetje moe van van dat aandacht vragen.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Wat Paul Reef hier zegt is naar mijn mening altijd zo geweest.Politieke invloeden in de Sport mag nooit gemengd worden.Een sportman/vrouw mag ook geen politieke voorkeur uitstralen en dus altijd zich neutaal opstellen.Hebben deze wel voorkeur om dit uit te stralen of te verkondigen,blijf dan thuis en gaat daar je politieke mening verkondigen.Ook de AEFA of welke sport organisatie dan ook mag geen partij trekken voor een mening en moet deze organisatie neutraal blijven.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Knielen tegen "Racisme" mag van UEFA. Voetballen in Qatar waar de "Moderne Slavernij hoogtij viert" mag van de UEFA. EK voetbal in Wit Rusland waar "Sancties opgelegd is" mag van de UEFA. Regenboog kleuren dit is ook "Racisme en Discriminatie" mag NIET van de UEFA. Politiek is zijdelings verbonden met de sport en gaat alleen maar om "GELD" en niet anders. Men leeft in een wereld waar Acceptatie en Respect ver te zoeken is.