Frank de Boer.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank de Boer. © AFP

Column Hugo Borst | Laat ik het voorzichtig stellen: Frank de Boer heeft nog geen indruk gemaakt

Columnist Hugo Borst vindt dat bondscoach Frank de Boer nog geen indruk heeft gemaakt en stelt dat er met zesjes geen genoegen moet worden genomen. De Boer legt tijdens het EK met Oranje dan ook een eindexamen af, zo schrijft hij.

8 reacties

 • frank de vries

  7 dagen geleden
  Als je dit team vergelijkt met het team van 2014 is het potentieel groter. Maar waar van Gaal in no time er een vechtmachine van maakte waar tactiek, conditie en teamspirit op een on-Nederlands niveau zat maakt bij de Boer het elftal een stuurloze indruk met eindeloos gebrei. Van een goede coach wordt veel geeist en ik betwijfel zeer of de Boer de capaciteiten heeft om Nederland naar een hogere level te brengen.
 • Richard Turenhout

  1 week geleden
  Ik was pro-Frank maar ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de voorbereiding en presentatie tot nu toe. Als bondscoach moet je op korte termijn presteren, je kunt niet of amper bouwen. Dus eens met Hugo: als stuurman Frank met dit zwalkend schip te vroeg strandt, dan is het exit.
 • Ajay Ramkisoen

  1 week geleden
  De ligt maakt geen sterke indruk blind komt tekort. Geen team feeling een goede coach kan of moet van Nederlands elftal een goede sterke team maken. Maar helaas zie ik beeld te weinig.
 • Gonzalez

  1 week geleden
  Helemaal eens. Een belangrijke baan krijg je niet als je bent mislukt in je laatste drie banen, al helemaal niet een erebaan als bondscoach. Maar (ex) Ajax mensen krijgen nu eenmaal vaker cadeautjes dankzij de grote Ajax lobby bij de KNVB, de pers enzovoort. En als (ex) basisspeler bij Ajax maak je veel meer kans om geselecteerd te worden, ook al heb je net 20 wedstrijdjes gespeeld, daar is een woord voor, een timbertje
 • P. van der Kooij

  1 week geleden
  Ik ben het helemaal met Hugo eens. Als het EK op een fiasco uitdraait dan behoort er een exit te zijn voor Frank de Boer. Als coach van Ajax heeft hij het destijds, kijkend naar de resultaten, prima gedaan. Maar daarna heeft hij niets meer gepresteerd, sterker nog slechts wanprestaties geleverd. Ik vind nog steeds zijn aanstelling als bondscoach een miskleun. Hij heeft in ieder geval heel wat te bewijzen.