Bjorn Kuipers deelt een gele kaart uit aan Tomas Kalas (tweede van links).
Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Kuipers deelt een gele kaart uit aan Tomas Kalas (tweede van links). © AFP

Dertig jaar na zijn gemekker en gezeur richting arbiters mag de lastpost uit Oldenzaal de EK-finale leiden

Profiel Bjorn KuipersBjorn Kuipers neemt volgende week zondag afscheid in stijl. De 48-jarige Oldenzaalse arbiter mag de finale van het EK fluiten.

5 reacties

 • P. Papadopoulos

  5 maanden geleden
  En omdat Bjorn Kuipers de finale fluit kijk ik dus niet! Ben echt klaar om, wanneer er een Nederlander fluit, met plaatsvervangende schaamte voor de buis de zitten. Ben echt zo blij dat Kuipers stopt!
 • J. Larsen

  5 maanden geleden
  Simpel Kuipers en Makkelie zijn gewoon een paar streepjes voor👍
 • Bul

  5 maanden geleden
  Inderdaad, alles draait uiteindelijk om wederzijds respect maar dat dwing je af als scheidsrechter in de volgorde, duidelijkheid en heldere communicatie dan komt het respect automatisch meer is het in feite niet. Zowel de heren Makkelie en Kuypers fluiten meer dan uitstekend. Vind wel dat Danny Makkelie een lichte voorsprong voor mij heeft, zeg maar een 10 met een griffel maar begrijp ook dat in de gegeven situatie Bjorn Kuypers met ook een dikke 10 overigens de finale mag fluiten.
 • W.I.L. Broek

  5 maanden geleden
  kuipers verdiend inderdaad deze finale om te mogen fluiten ,hij is al jaren een van de beste scheidsrechters van de wereld en dan hebben ze het wel eens over een foutje van de scheidsrechter maar het zijn en blijven ook maar normale en gewonen mensen en in dit toernooi heeft hij geen grote fouten gemaakt en dan mogen de Turken wel zeggen onze scheidsrechter heeft er recht op want is al jaren de beste wat niet waar is want ik heb hem ook genoeg fouten zien maken en dat mag natuurlijk want ook hij
 • Egbert Egberts

  5 maanden geleden
  ,,Alles draait om respect, duidelijkheid en een heldere communicatie." Ben het grondig met Björn Kuipers eens. Los van het feit dat ook Danny Makkelie op dit EK laat zien dat NL'se scheidsrechters toppers zijn valt het mij vooral op dat de kritiek op hun functioneren in NL vooral gebaseerd is op clubsentimentisme. En niet op basis van wat je van een arbiter moet verwachten. Naast technisch goed presteren kunnen Kuipers en Makkelie nog iets anders belangrijks. Een wedstrijd aanvoelen. Chapeau.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?